Massage » Home

Welkom op mijn website

Kleine wereld...

Het was een kleine wereld toen ik vanmorgen in mijn auto reed,
Een kleine wereld zonder zorgen.
Ik had ze namelijk niet mee..

In een kleine wereld zo compact, ben ik op mezelf aangewezen.
In die kleine wereld zonder contact,
Denk ik even aan de sterren die zijn herrezen.

Onderandere één ster voor m'n zus,
en één ster voor m'n broer,
Een kleine wereld dus,
de rest interesseert me nu even geen moer...

 ©Malec Gebrek

Scan de code voor een direct Facebook Messenger bericht te versturen

  Tussendoortje: 

 Een open boek kan soms gewoon te hard dicht geslagen worden...

Ik ben Malec Gebrek.

In ben geboren in Amsterdam (1969). Op jonge leeftijd verhuisden we van Amsterdam naar een klein dorpje, m'n ouders waren toen gaan scheiden, ik was begonnen met stotteren, wat beide nogal een ding voor mij was destijds op de kleuter, en basisschool in ons katholieke dorpje.

Ik heb als kind op gym, paardrijden, en voetbal gezeten. Veel getekend, gekleurd, geknutseld. Later ook airbrush, en een beetje schilderen.

Na de basisschool ben ik naar de Technische school gegaan, omdat ik schilder wilde worden. Ook tekende ik graag, ook best aardig al zeg ik het zelf.

En omdat m'n opa ooit schilder was, dacht ik dan moet ik dat ook maar gaan doen. Daar moest ik een jaar profileren om naar de mbo. te kunnen gaan voor de schildersopleiding. Er moesten namelijk een aantal vakken op een hoger niveau zijn om aangenomen te worden.

Een Schildersschool met ook o.a. Autospuiten, Laboratorium voor verf enzovoorts, Reclameschilder (toen nog) tegenwoordig Signmaker, en andere verftechnische kanten. M'n meester-schilder diploma heb ik nooit gehaald, omdat ik net als een hoop van de klas een één had voor economie destijds. Wel zat m'n ondernemersdiploma er al in gebakken. Ik ben gaan werken bij het bedrijf waar ik via school stage liep. Ik heb na de eerste negen jaar bij die werkgever, (waar ik het meest geleerd) en gelachen heb, meerdere werkgevers gehad, maar allemaal in dezelfde sector.


- Gedichten schreef ik in mijn toch best roerige leven, in bepaalde periodes, gewoon om het van me af te schrijven. Enkele gaf ik aan de desbetreffende personen, en ik merkte dat ze best gewaardeerd werden. Daardoor is veel later het idee ontstaan om ze ooit een keer uit te brengen in boek vorm. Omdat ooit soms ineens dichtbij komt, is nu de tijd rijp om m'n gedachtekronkels over diverse dingen op mijn manier op papier te laten zien.

 

 

- Foto's maak ik ook altijd graag, en veel. Vroeger analoog natuurlijk waardoor het een dure aangelegenheid was. Tegenwoordig met de digitale camera's en mobieltjes zijn het er veel meer geworden. Voor m'n werk ben ik vaak onderweg en schiet ik menig plaatje te pas en te onpas. 

 

- Muziek luister, en bekijk ik veel. Het liefst live, maar dat kan niet altijd natuurlijk. Door live muziek, helemaal met een lekkere gitaar, saxofoon, cello, of piano kan ik helemaal in m'n eigen wereld kruipen. Wat me vroeger vaak gebeurde om het een en ander te verdoezelen. Ik wist me geen raad met emoties in die tijd, waardoor het door muziek bij mij een plek kreeg op een of andere manier. De soort muziek maakt niet echt veel uit, als er maar gevoel in zit, en het gemaakt wordt door muzikanten. Zangers, en zangeressen die gewoon liedjes zingen doet me niet zo veel. Zelf speel ik een heel klein beetje gitaar, maar dat mag geen naam hebben.

 

- Films kijken doe ik niet vaak, maar wel graag. Horror, Actie, Filmhuisfilms, Animatiefilms, en Nederlandse/Belgische films komen het meeste langs op de TV, Ipad, Computer, en andere schermen.

 

- Boeken lees ik gek genoeg niet veel, maar soms lees ik ze in een keer uit zoals bij Stephen King, en Jos Vanderloo soms gebeurt!

 

Nu is m'n eerste gedichten bundel uit, met medewerking van studio tennekes. 
Hierna komt er ook een boek waar ik de periodes beschrijf waarover de gedichten uit de bundel gaan om misschien uit te zoeken waarom ik zo ben als ik ben.

Reactie plaatsen

Reacties

K
2 jaar geleden

Very interesting website.

Malec Gebrek
2 jaar geleden

Thanks, niet alleen winegums hoor! Eigenlijk alle snoep, koek, enz. Gaat er wel in, maar favoriet is de dropduo wel..!

Cees
2 jaar geleden

Interessant..mooi persoon ben je. Waardering de manier waarmee je aan jezelf aan de slag gegaan bent...
Winegums met drop...

Malec Gebrek
2 jaar geleden

Thanks, graag gedaan, de eer was geheel van mijn kant, natuurlijk zien we elkaar vast wel weer in de kroeg.
Later!

Johannes
2 jaar geleden

Hoi Marcel!

Ik zag je stuk over Roadblock en ik wilde je laten weten dat ik het heel bijzonder vind om te lezen hoe een van mijn liedjes bij iemand kan blijven hangen en meer gaat betekenen dan wat ik er ooit aan betekenis ingestopt heb. Sowieso schrijf ik liedjes omdat ik daar blij van wordt, ik sta er nooit bij stil dat iemand anders er ook iets van vind :)

Hoe dan ook, bedankt voor het delen van je verhaal, en ik weet zeker dat we elkaar nog wel in een kroeg gaan zien!

Groet
Johannes, gitarist van de Jerkingbirds

Bianca Zirkzee
3 jaar geleden

Hey kanjer,

Wat leuk en gaaf dat je eerste boek uit is!
Ik ben trots op je!!!
Ik ben heel erg benieuwd naar je bundel en zou graag een Hard Cover gesigneerde willen?

Heel veel succes en blijf in jezelf geloven en doen waar je, je goed bij voelt!

Dit is dan echt en ben je oprecht.

Liefs xXx Bianca

Huur en buuf
3 jaar geleden

Lieve buum, wat geweldig!!
Doe ons zeker een hard cover we kijken ernaar uit.
Dikke kussen van de bumen

Ron van Schie
3 jaar geleden

Hey Marcel,

Goed van je man! Ben heel benieuwd naar je bundel.. En reserveer voor mij maar een harde. Succes!

petra veenendaal
3 jaar geleden

Ben heel benieuwd hoe je alles samengebundeld hebt tot iets moois. Kijk er naar uit. En als we toch gaan signeren, helemaal leuk ;)

Miranda
3 jaar geleden

Kijk naar je boek uit! Enne.... Graag gesigneerd

Foto's

9 stemmen